Gezonde Poffertjes met cacao, yoghurt&fruit
Ik maakte ze gezond en iets specialer door de extra toevoeging van cocos yoghurt en extra fruit. Ze zijn daarom iets anders dan bij de poffertjessallon op de kermis dan je gewend bent maar heb je ze toch liever naturel dan kun je de cacoa weglaten of voeg er een vleugje kaneel aan toe voor een extra smaakdementie.
Mag ik dan 6 Porties poffertjes please?
Ingrediënten
250 gr Tarwebloem
1 tl Bakpoeder
1 eetl suiker
1,5 eetl Cacoa
Snuf zout
300 ml Melk
2 Eieren
Ongezouten roomboter
Ter decoratie:
Frambozen&Aardbeien
4 eetl Griekse (cocos) Yoghurt
1 eetl Agavesiroop
Bereiding
1) Doe de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom en spatel door elkaar voeg dan de melk en eieren er aan toe en mix tot een glad beslag
2) Voeg het gladde beslag in een spuitfles of als je die niet hebt in een kleine maatbeker en zet deze alvast klaar
3) Doe de yoghurt in een staafmixer samen met 6 frambozen en de agavesiroop en mix hem glad
4) Zet de poffertjespan op middelmatige temperatuur, en vet hem in met een kwastje
5) Vul de beboterde gaatjes met het beslag tot net onder de rand +/-5mm
6) Als er kleine belletjes ontstaan bovenop dan kun je het poffertje met een klein vorkje aan de zijkant inprikken, omkeren en nog even laten nagaren
7) Je poffertjes zijn nu klaar, en kun je met de pink yoghurt en rood fruit aftoppen
Proef, eet, deel en geniet!